Meny
Søk

RING OSS
67 22 22 67

Glasslegemeløsning

Glasslegemeavløsning (Corpus vitreum løsning) viser seg oftest som små bevegelige flekker og prikker i synsfeltet. Det oppstår som regel på grunn av aldring og rammer de fleste mennesker over 60 år. Tilstanden er oftest helt ufarlig, men det er viktig at man gjennomfører en øyeundersøkelse hvis man har symptomer på glasslegemeløsning.

Dette for å sikre at de ikke skyldes en annen øyesykdom.

Symptomer på glasslegemeløsning

Symptomer på glasslegemeløsning ses oftest som bevegelige prikker, flekker/ flyvende «fluer», eller tråder/»spindelvev» i synsfeltet. Noen beskriver det som "å se under vann". Noen ganger kan du også oppleve at du ser lysglimt. Dette kommer av at glasslegemet drar i netthinnen. Dersom du ser lysglimt er det viktig å få undersøkt netthinnen raskt.

Rask kontroll hos øyelegen

Dersom prikkene og strekene plutselig skulle øke i antall, det oppstår lysglimt, om synet blir tåkete eller du sorte utfall av synsfeltet, bør du få undersøkt netthinnen hos en øyelege raskt. En komplikasjon relatert til glasslegemeløsning, er at det kan oppstå hull i netthinnen, hvilket er svært viktig å kunne utelukke. Dersom øyelegen oppdager hull i netthinnen, må det behandles for å forhindre netthinneløsning. Hullet kan leges med en laserbehandling.